Teška krađa

Čiči određen jednomjesečni pritvor: Provalio u nekoliko stanova u Mostaru

Objavljeno: 09.07.2019. u 15:25

Zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo, Općinski sud je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora

FOTO: ARHIV

Općinski sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor Feridu Suljoviću, zvanom Čičo, iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. 

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. Suljović se sumnjiči da je 17. juna ove godine oko 9.45 sati, u mostarskoj ulici Kneza Višeslava broj 77A, obio bravu na ulaznim vratima stana koji koristi I. V., a potom ušao u stan i ispreturao stvari. 

Sumnja se da je Suljović, na istoj adresi, 13. maja slomio bravu na ulaznim vratima stana koji koristi J. A., te iz spavaće sobe ukrao dvije zlatne vere, prsten, žensku ogrlicu i nekoliko komada lomljenog zlata.

Osim toga, Suljović se sumnjiči i da je 28. juna u Mostaru, na adresi Dr. Ante Starčevića broj 58, također provalio u stan. On je pozvonio na ulazna vrata stana, ali je vlasnica pogledala kroz špijunku i vidjela nepoznatog muškarca kako stoji ispred vrata, te nije htjela otvoriti.

Suljović je potom obio vrata stana tako što je slomio bravu, te ušao unutra. Vlasnica ga je zatekla na hodniku i obratila mu se riječima "kako ste ušli" upučujući mu psovke, zbog čega je on velikom brzinom pobjegao iz stana u nepoznatom pravcu. 

- Zbog bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi bio na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo, Općinski sud je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom. Tužilaštvo HNK, u suradnji sa PU Mostar, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, kao i u nekim drugim slučajevima teških krađa koje su se u proteklom razdoblju desile na području Grada Mostara - navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije