open-navfaktor-logo
search
Donesena naredba
CIK utvrđuje broj nevažećih glasačkih listića sa biračkog mjesta u Kalesiji za nivo načelnika općine
Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj hitnoj sjednici donijela Naredbu po službenoj dužnosti kojom se  Glavnom centru za brojanje naređuje da utvrdi broj nevažećih praznih i broj nevažećih listića po drugim kriterijima na biračkom mjestu 080A016B u Osnovnoj izbornoj jedinici Kalesija za nivo načelnika općine.  
14.12.2020. u 14:37
get url
text

Utvrđivanje broja nevažećih listića za navedeno biračko mjesto će biti obavljeno danas u 16:00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra).

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih subjekata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši utvrđivanje broja nevažećih glasačkih listića po kriterijima, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku navedene aktivnosti, saopćio je CIK BiH.

Podsjetimo, u utrci za načelnika Kalesije za jedan glas (5.580:5.579) pobijedio je Zijad Kulanić (SDA) ispred kandidata NBL-a Seada Džafića.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.