open-navfaktor-logo
search
Veliki problem
Član Izvršnog odbora UEFA-e: Danas bez konačne odluke
Član Izvršnog odbora UEFA-e Zbigniew Boniek rekao je da na današnjem sastanku ne očekuje konačnu odluku o evropskim takmičenjima, nacionalnim prvenstvima, ni eventualnom prolongiranju Evropskom prvenstva za ljeto 2021.
17.03.2020. u 12:15
get url
text

Predsjednik Fudbalskog saveza Poljske je u razgovoru za Gazzettu kazao da UEFA tokom današnje videokonferencije može raspravljati o hipotezama.

Veći dio evropskog fudbala na čekanju je zbog pandemije koronavirusa, a Boniek nije mogao prognozirati da li će se tekuća sezona završiti, a nada se da će nova početi u augustu.

- UEFA ne može donijeti konačnu odluku. Možemo samo zamisliti hipoteze na kojima će se raditi. Nažalost, sve je moguće. Ako ne biste igrali u Poljskoj, Italiji, gdje god, ne znamo šta bi se dogodilo s prvacima, s klubovima koji trebaju ispasti - rekao je Boniek.

VEZANI TEKST - UEFA danas odlučuje o evropskom fudbalu: Zmajevi krajem marta neće igrati baraž, tri moguća rješenja

On je dodao da se nada kako će se fudbal nastaviti, a sezone širom Evrope završiti do kraja juna.

- Nadamo se da će biti konačne tabele. U suprotnom UEFA mora izmisliti sistem koji uzima u obzir različite mogućnosti. U hitnoj smo situaciji i moraju se donijeti izvanredne odluke - poručio je Poljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.