open-navfaktor-logo
search
Istraga ubistva
Članu Krunićevog osiguranja produžen pritvor, zatražena i dodatna vještačenja
Gajić je  nakon hapšenja i ispitivanja u tužilaštvu, priznao da je odavao informacije o Krunićevom kretanju
09.08.2019. u 15:50
get url
text

Odlukom Vrhovnog suda RS-a, Rodoljubu Gajiću (35) iz Banje Luke produžen je pritvor za tri mjeseca zbog sumnje da je učetvovao u likvidaciji banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića.

Gajić je bio radnik Krunićeve zaštitarske agencije “Sector security” i radio je kod njega sedam godina, a bio je angažovan i na osiguranju Krunićeve porodice. On je, prema nezvaničnim informacijama, nakon hapšenja i ispitivanja u tužilaštvu, priznao da je odavao informacije o Krunićevom kretanju.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su u sačekuši 22. aprila u selu Glamočani, nadomak Banje Luke oko 22.30 sati. Tom prilikom teško je ranjen Goran Ilić, Krunićev vozač, a u razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Zbog ovog zločina u pritvoru su i osumnjičeni Emilio Baldo i Benedi Đukanović.

Tužilaštvo RS-a naredilo je dopunu obdukcionog nalaza ubijenog napadača Željka Kovačevića kako bi se utvrdilo sa koje daljine je usmrćen i kojim oružjem. U narednom periodu će se vještačiti i puške koje su koristili napadači, ali i pištolja "glock" koji je koristio neko iz Krunićevog osiguranja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.