open-navfaktor-logo
search
Trener Posušja
Ćorić: Bili smo bolji, Borac je imao samo jedan udarac prema našem golu
Trener Posušja Denis Ćorić izrazio je zadovoljstvo i čestitao igračima koji su u nedjelju u 4. kolu Premijer lige BiH, na stadionu Mokri Dolac savladali aktuelnog prvaka, banjalučki Borac s 1:0.
08.08.2021. u 22:17
get url
text

- Bili smo bolja ekipa u ovoj utakmici protiv prošlosezonskog prvaka i trud za dobru igru mojih igrača je nagrađen. Razočaravajuće je bilo vidjeti da smo bez boda nakon prve tri utakmice, ali današnji susret je pokazao da smo bili dominantni i Borac je imao samo jedan udarac prema našem golu pred kraj utakmice. Uspjeli smo svesti pokušaje Borca na minimum, a za to zasluga ide mojim igračima koji su odigrali odlično cijeli susret i ja im se zahvaljujem. Isto tako moram se zahvaliti ovoj divnoj publici na podršci tokom cijelog susreta i kad smo imali igrača manje - kazao je trener Posušja na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Trener gostiju Zoran Milinković istaknuo je da Borac prolazi kroz krizu, ali da momčad treba podršku.

- Čestitam ekipi Posušja na pobjedi. Očigledno je da Borac ima puno problema, nije bilo energije, igre prema naprijed i svega što želimo vidjeti od ovog tima. Vrlo kratko sam s ekipom i nismo stigli još detektovali sve probleme, ali momcima želim dati punu podršku i zna se da se iz krize izlazi kvalitetnim radom i trudom. To je ono na čemu ćemo insistirati i želimo što prije ubilježiti pozitivan rezultat - rekao je Milinković.

U sljedećem susretu Posušje gostuje kod Tuzla Cityja, dok će Borac dočekati Zrinjski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.