Ona je istaknula da je njen motiv jasan - unaprijeđenje odnosa među narodima u BiH, a posebno između hrvatskog i bošnjačkog naroda.

- Ako želimo bolje stanje u BiH, te da BiH vidimo u svim evropskim asocijacijama, pojedine političke opcije moraju da prestanu s podmetanjima i da se okrenu istinskom dijalogu za dobrobit svih - rekla je Krišto za Večernji list.

VEZANI TEKST - Čović: Nisam na listama, a Krišto je najpametnije i najljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti

Prema njenim riječima, Hrvati su uvijek pravili prvi korak na dugoročnom planu i u interesu svih naroda u BiH.

- I u ovaj izborni ciklus, nažalost, idemo po istim izbornim pravilima te, uprkos tome, hrvatski narod u BiH i dalje će se snažno boriti da ima svoje predstavnike u vlasti - navela je Krišto, aktualna zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a Dragana Čovića.

Ona najavljuje da će tokom izborne kampanje promovirati izgradnju BiH kao moderne zemlje tri ravnopravna naroda i svih građana, poštivanje ustavnih načela i donošenje reformskih zakona, s ciljem ubrzanja evropskog puta BiH. Prema njenim riječima, pravna država mora biti temelj izgradnje BiH, što trenutno nije slučaj. Krišto je ponovila da je nedopustivo da u Predsjedništvu BiH već duže vrijeme sjede, kako kaže, "dva predstavnika bošnjačkog naroda".

- To nije i ne smije biti slika BiH. Novim pokušajem nametanja nelegitimnog izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka, BiH će tonuti još dublje, ovog puta, bojim se, i u nepovratnu krizu - upozorava Krišto.

Ona dodaje da je jedan od njenih ciljeva i stvaranje uvjeta za ostanak mladih u BiH, kao i održiv opstanak Hrvata u BiH.

- Sigurno je, uvjerena sam, da će Hrvati biti zastupljeni u svim institucijama BiH putem svojih legitimnih predstavnika - navela je Krišto.

Prema njenim riječima, susjedna Hrvatska jedan je od najvećih prijatelja BiH, najveći lobista i zagovarač evropskog puta BiH.