open-navfaktor-logo
search
Četiri udesa
Crni dan na cestama u TK: Dvoje poginulih i više povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama
U Lukavcu poginuo vozač "mopeda", a u Banovićima stradao muškarac na traktoru. Dvoje teško i jedno lakše povrijeđeno i u nesrećama u Kalesiji i u Klokotnici
23.08.2019. u 10:55
get url
text

Dvoje poginulih i troje teže i lakše povrijeđenih crni je bilans jučerašnjeg dana na cestama u Tuzlanskom kantonu.

U nesreći koja se oko 17 sati dogodila u Lukavcu, u sudaru s automobilom "golf" poginuo je E. M. (42) iz tog mjesta, koji je upravljao mopedom "spyder". Za upravljačem "golfa" bio je njegov sugrađanin D. N. (39), a nesreća se dogodila u ulici Lukavačkih brigada.

U Pribitkovićima kod Banovića, u nesreći koja se dogodila oko 16.20 sati, poginuo je M. Z. (41). On je, upravljajući traktorom "IMT", izgubio kontrolu nad vozilom, koje se prevrnulo.

On je tom prilikom zadobio teške povrede, uslijed kojih je preminuo u Službi hitne medicinske pomoći Banovići.

Još jedna traktorska nesreća dogodila se oko 7 sati, u mjestu Hrasno Donje, u općini Kalesija. Šezdesetogodišnji I. H., nastanjen na području ove općine, traktorom "internacional" sletio je s ceste i prevrnuo se.

On je zadobio povrede o čijem stepenu se ljekari UKC-a Tuzla nisu izjasnili i zadržan je na daljem liječenju u toj zdravstvenoj ustanovi.

U nesreći koja se oko 20.30 sati dogodila na lokalnom putu u mjestu Klokotnica, općina Doboj Istok, povrijeđene su dvije osobe. Do nesreće je došlo kada je M. M. (59), upravljajući "ford focusom" izgubio kontrolu nad automobilom i sletio s ceste, prevrnuvši se potom na krov.

On je zadobio povrede o čijem stepenu se tuzlanski ljekari nisu izjanili i nakon zbrinjavanja je pušten na kućno liječenje, dok je njegova saputnica M. M. (58) zadobila teške povrede i zadržana je na liječenju u UKC-u Tuzla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.