Granična policija

Crnogorac pokušao ući u BiH s više od 30 kilograma marihuane

Objavljeno: 26.08.2019. u 17:37

Prilikom pregleda kombija uočene su prepravke poda

FOTO: GPBiH

Službenici Jedinice granične policije Trebinje na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 31,7 kilograma marihuane.

Opojna droga otkrivena je graničnom kontrolom kombija marke "citroen", registarskih oznaka Crne Gore, na ulazu u BiH. Prilikom pregleda kombija uočene su prepravke poda, a korištenjem specijalističke opreme službenici su u bunkeru izgrađenom za sakrivanje robe otkrili 30 paketa s 31,7 kg marihuane, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vozač, A. M. (1968.), državljanin Crne Gore lišen je slobode i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "neovlašten promet opojnim drogama" bit će predat Tužilaštvu BiH.

Službenicima GPBiH su podršku tokom pretresa vozila pružili pripadnici Policijske uprave Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, stoji u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije