open-navfaktor-logo
search
Nakon akcije u Bileći
Crnogorci će biti predati Tužilaštvu, kokain oduzela Uprava za indirektno oporezivanje
Dvojica državljana Crne Gore, koji su uhapšeni sinoć u Bileći nakon što je kod njih pronađeno 600 grama kokaina trebali bi do kraja dana biti  predati u nadležnost Tužilaštva BiH.
01.02.2020. u 18:09
get url
text

Kako je ranije kazao portparol Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović, oni su nakon hapšenja smješteni u pritvorsku jedinicu policije u Istočnom Sarajevu, koje  koristi SIPA. 

Podsjećamo, u sinoćnjoj združenoj akciji SIPA-e, OSA-e, MUP-a RS-a, Granične policije BiH, MUP-a Kantona Sarajevo, te Uprave za indirektno oprezivanje BiH, uhapšena su dvojica pripadnika takozvanog "kavačkog klana".

Pripadnici SIPA-e, nakon što su Crnogorci "audijem" crnogorskih registarskih tablica prešli granicu na Deleuši, u pograničnom pojasu su izvršili su presretanje i nasilno zaustavljanje automobila, te kod jednog od njih, u kesi zalijepljenoj za stomak, pronašli 600 grama kokaina.

FOTO: SIPA

Pronađenu drogu, kao i dva mobitela i određenu količinu novca u eurima, oduzeli su pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje. 

Iako se sumnjalo da u vozilu ima još skrivene droge, portparol UIO-e Ratko Kovačević je kazao da je vozilo detaljno pregledano i ništa više nije pronađeno.

FOTO: UIO BiH

Kako smo ranije objavili, akcija hapšenja dovodi se u vezu sa pokušajem ubistva državljanina Srbije, koji se dogodio u noći sa ponedjeljka na utorak u sarajevskom naselju Nova Otoka.

Do pucnjave je tada došlo nakon što je primopredaja droge pošla naopako, a sinoć je bio drugi pokušaj, koji su istražitelji "upratili" i spriječili, blokirali vozilo u Bileći i pohapsili osumnjičene. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.