open-navfaktor-logo
search
Sarajevski kanton
Da biste dokazali da ste uredan platiša, morate platiti potvrde za struju, vodu i odvoz smeća
Prilikom sklapanja ugovora u Kantonu Sarajevo kod notara o prodaji stana, kuće ili poslovnog prostora prodavac mora izvaditi posebne potvrde o izmirenju računa za vodu, struju, odvoz smeća, gas, grijanje i održavanje zajedničkih prostorija u zgradi. Neke se potvrde moraju plaćati, a neke su besplatne.
03.11.2022. u 07:55
get url
text

Potvrdu da ste izmirili sve obaveze za električnu energiju u Elektrodistribuciji Sarajevo platit ćete 11,70 maraka. U Vodovodu i kanalizaciji potvrda o izmirenju obaveza košta 15 maraka, a isto toliko košta potvrda koju izdaje KJKP Rad za odvoz smeća.

Potvrde o izmirenim obavezama ne plaćaju se u Toplanama Sarajevo, firmama za održavanje zajedničkih prostorija u zgradama i u Sarajevogasu.

Da biste dokazali da ste izmirili sve obaveze za vodu i struju, morate platiti i potvrdu, a u Elektrodistribuciji Sarajevo i Vodovodu i kanalizaciji nisu pojasnili zašto se plaća potvrda i kažu da su tako odredile uprave ovih javnih preduzeća. Isto su postupili i u KJKP Rad. 

- Naplata usluge se vrši na osnovu Odluke uprave preduzeća Rad gdje podnosilac zahtjeva plaća potvrdu u iznosu od 15 maraka - rekao nam je Mirza Ramić, glasnogovornik ovog javnog preduzeća.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.