open-navfaktor-logo
search
Podnesene prijave
Da li je sporno imenovanje direktora Olimpijskog bazena Otoka jer ima funkciju na TVSA i u stranci?
Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo podneseno je više prijava protiv Avdije Hasanovića u vezi s postupkom njegovog imenovanja na poziciju direktora JP Olimpijski bazen Otoka d.o.o. Sarajevo.  
15.12.2022. u 17:04
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama, jedna od prijava se odnosi na to da je konkursom za izbor i imenovanje direktora JP Olimpijski bazen Otoka naglašeno da ne smije postojati sukob interesa, odnosno da kandidat "nije na funkciji u političkoj stranci" te "da ne postoje druge zakonske smetnje za obavljanje funkcije direktora", dok je Hasanović u momentu prijavljivanja na konkurs obavljao funkcije člana Nadzornog odbora TVSA i člana Nadzornog odbora stranke NiP-a, koje i danas obavlja.

 

Direktor Olimpijskog bazena Otoka Hasanović kaže da ga prijave ne iznenađuju te kako ne smatra da su njegovi drugi angažmani u sukobu interesa sa njegovom direktorskom pozicijom. 

- Ja nemam papir, ali me ne iznenađuje to. Ne vidim problem i ne msilim da ima problema. Ne miješam se u posao Ureda. Dakle, sama procedura je bila legalna, normalna, uobičajena i ne vidim tu nikakav problem.

Ne sporim da sam član Nadzornog odbora TVSA, jesam direktor JP Olimpijski bazen Otoka i jesam član Nadzornog odbora NiP-a. Smatram da nisam u sukobu interesa - objasnio je za Faktor Hasanović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.