open-navfaktor-logo
search
Ubijeni na dužnosti
Dan žalosti u BiH: Danas će biti ukopani ubijeni policajci
Nakon komemoracije, danas će biti obavljen ukop policajaca
29.10.2018. u 08:35
get url
text

U Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti, proglašen odlukom Vijeća ministara BiH zbog ubistva dvojice policajaca u Sarajevu Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Zastave na javnim institucijama bit će spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije bit će prilagođene, baš kao i program javnih emitera.

Nakon komemoracije, danas će biti obavljen ukop policajaca. Vujinović će biti sahranjen na Groblju “Sveti Josip” u 12.15 sati, a Šehoviću će dženaza biti klanjana na mezarju u Buća Potoku u 14.30.

Građani Sarajeva okupit će se danas u 18 sati na Trgu djece Sarajeva kako bi odali počast ubijenim policajcima i dali podršku pripadnicima MUP-a.

{$galerijaFotografija}

Šehović i Vujinović su ubijeni u petak u sarajevskom naselju Alipašino Polje, prilikom vršenja službene dužnosti. Njih su, dok su bili u policijskom vozilu, rafalnom paljbom zasule osobe koje su pokušavale ukrasti motorno vozilo.

Obojica su bili policajci za primjer. Iza Šehovića su ostali sin i supruga, dok je Vujinović imao suprugu i dvoje djece.

Policija provodi opsežnu istragu, no ubice policajaca još nisu uhapšene.

Dan žalosti - ubijeni policajci - 29.10.2018.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.