open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Danas na Zastupničkom domu o stanju u zavodima Pazarić, Drin, Bakovići
Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku je imalo zadatak dostaviti cjelokupnu informaciju ovom Domu sa nalazima inspekcija
04.12.2019. u 08:56
get url
text

Danas će u Sarajevu zasjedati Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a na sjednici će se naći samo jedna tačka dnevnog reda i to stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece i omladine Pazarić, Zavodima za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin i Bakovići.

Razmatrat će se i stanje u Zavodu za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo i Ustanovi iz djelokruga socijalne zaštite - Ljubuški.

Na sjednici će govoriti direktori zavoda, predsjednici upravnih i nadzornih odbora, a Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je bilo dužno da ovom Domu dostavi kompletiranu informaciju o stanju u zavodima, sa inspekcijskim nalazima.

Podsjećamo,  fokus na ove ustanove stavljen je kada je u septembru za govornicom Zastupničkog doma FBiH šokantne podatke o stanju u Zavodu Pazarić, malverzacijama i kriminalu ranijeg rukovodstva, iznio direktor Redžep Salić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.