open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Danas u BiH sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Anadolu Agency (AA).
11.08.2022. u 08:24
get url
text

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 27 stepeni.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, u istočnim i sjeveroistočnim područjima Hercegovine. U večernjim satima pljuskovi su mogući u centralnoj, sjevernoj i sjeverozapadnoj Bosni. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u subotu. U jutarnjim satima kiša se očekuje ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i večernjim satima padavine u cijeloj zemlje, koje lokalno mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u Bosni i u nedjelju. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. U Hercegovini jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.