open-navfaktor-logo
search
Sučeljavanje kandidata
Debata za Predsjedništvo BiH na FTV-u: Prvi stigao Hadžikadić, Bećirović čekao u autu, stigao i Izetbegović
Na Federalnoj TV večeras u 20.10 sati bit će emitirana debatna emisija u kojoj bi gosti trebali biti svi kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka.
22.09.2022. u 19:56
get url
text

U RTV dom tako su stigli Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke, Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržalo 11 stranaka i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država.

Prvi je na debatnu emsiju stigao Mirsad Hadžikadić. Nekoliko minuta poslije ispred RTV doma je stigao i Denis Bećirović u čijem društvu je bio i Damir Mašić. Ipak, oni su čekali u automobilu i nisu odmah otišli u zgradu. Nedugo zatim stigao je i Bakir Izetbegović. 

{$galerijaFotografija}

Podsjetimo, nakon što je Denis Bećirović sinoć napustio emisiju Pressing na N1 televiziji jer, kako je kazao, Bakir Izetbegović nije došao, potpredsjednik SDP-a se danas suočava sa mnogobrojnim kritikama.

Iz Press službe SDA kazali su ranije za Faktor da je N1 obaviještena da Bakir Izetbegović neće ići u debate na komercijalnim TV stanicama. Ukoliko se odluči za debate to će biti na javnim servisima - FTV i BHT 1.

Uskoro se očekuje početak debate na FTV-u.

Mirsad Hadžikadić, Denis Bećirović, Bakir Izetbegović, 22.09.2022.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.