open-navfaktor-logo
search
Privremeno rješenje
Deblokirana mostarska deponija Uborak, počinje odvoz smeća
Od sutra (ponedjeljak) počinje odvoz smeća sa ulica Mostara. Mještani sjevernih dijelova Mostara, koji su danima držali u blokadi deponiju Uborak, odlučili su privremeno odustati od blokade, isključivo zbog, kako kažu, građana Mostara.
08.03.2020. u 19:45
get url
text

- Ne možemo dopustiti da svi građani Mostara i okoline nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama, za razliku od drugih općina. Zbog toga smo, isključivo zbog građana Mostara i okolnih naselja , na sastanku članova udruženja, odlučili privremeno dozvoliti odlaganje otpada na deponiju na Uborku. Sada očekujemo hitno uključenje kantona i Federacije koje je i obećano, te potpisivanje naših realnih zahtjeva u što kraćem roku. U slučaju izostanka reakcije nadležnih i potpisivanja bit ćemo primorani ponovo blokirati nelegalnu deponiju na Uborku - navodi se u saopćenju mještani okupljeni oko Inicijative "Jer nas se tiče".

Građani nastavljaju sa mirnim okupljanjima ispred deponije na Uborku, no bez blokade.

- Molimo vas za podršku u borbi za zdravlje svih nas, jer samo se ujedinjeni možemo izboriti za naše zdravlje koje nam vlast, neodgovornim postupcima, uništava - poručili su iz Inicijative "Jer nas se tiče".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.