Zvanično

Delić, Nikšić i Pudarić kandidati za predsjednika SDP-a BiH

Objavljeno: 16.04.2019. u 10:55

Mladen Ćavar nije ispunio uvjete za kandidaturu

Delić, Nikšić, Ćavar (nije ispunio uvjete) i Pudarić

Centralna izborna komisija Socijaldemokratske partije BiH je na sjednici održanoj 15. aprila verificirala kontrolu pristiglih potpisa članova SDP-a BiH za nominirane kandidate.

Prema tim rezultatima, Edin Delić ima 3.116 potpisa, Mladen Ćavar 614, Nermin Nikšić 7.648, te Svezozar Pudarić 1.824 potpisa. Shodno navedenim rezultatima potpisa, a na osnovu člana 29. Pravilnika o održavanju unutarpartijskih izbora za predsjednika SDP BiH, CIK je utvrdio da su svi kandidati, izuzev Mladena Ćavara, ispunili uslove kojim se njihova kandidatura smatra valjanom i time može biti potvrđena na sjednici Glavnog odbora.

CIK SDP BiH poziva kandidate i medije da predstojeća kampanja za predsjednika SDP-a, prema modelu Jedan član-jedan glas, bude praznik demokratije, kakav ova država, nažalost, nema na redovnim parlamentarnim izbornim procesima za državne institucije, saopćeno je iz SDP-a.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije