Amerikanci biraju 35 posto Senata, koji broji 100 članova, i cijeli donji dom (Zastupnički dom) Kongresa, koji broji 435 članova.

U ranim satima je počelo glasanje u saveznim državama na istoku među kojima su New York, Pennsylvania i Virginia, u kojima su nastali dugi redovi na biračkim mjestima, a vrijeme glasanja u pojedinim saveznim državama se razlikuje zbog vremenske razlike.

U ranim jutarnjim satima u Marylandu glasala je 53-godišnja demokratkinja Jennifer Manguera. Smatra da je važno zaštititi Kongres te dodala da je zabrinuta zbog mogućnosti da izgube dom.

James Andrew (37) kazao je kako bi gubitak kontrole demokrata i prevlast republikanaca u Zastupničkom domu bio povratak u neizvjesnost kada su u pitanju nacionalni budžet i ostala ključna pitanja, te da bi to moglo stvoriti dugoročne probleme za SAD.

- Želim vidjeti da su demokrate sačuvale većinu u Kongresu. U protivnom je zastrašujuća pomisao da se Kongres podijeli i da dvije godine ne prođe nijedan budžet. Zadovoljan sam onim što je učinio predsjednik Joe Biden i želim vidjeti šta demokrate mogu uraditi u naredne dvije godine - kazao je Andrew.