open-navfaktor-logo
search
Izgubili smo talenta
Denis Alijagić se odlučio za Češku: Neće više čekati poziv iz FSBiH
Talentovani Denis Alijagić neće više čekati na poziv iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine već je odlučio da će u budućnosti braniti boje Češke.
05.10.2021. u 22:45
get url
text

Mladi fudbaler je to potvrdio u objavi na društvenim mrežama u kojoj se zahvalio svima u FSBiH i onome što su uradili za njega, a to baš, ako ćemo realno, i nije mnogo.

Alijagić je za U-15 reprezentaciju BiH odigrao četiri utakmice, a sada je definitivno odlučio reprezentativnu karijeru graditi u dresu Češke.

- Ovim postom želio bih se zahvaliti FSBiH na svemu što su učinili za mene kao igrača i kao osobu. Ujedno objavljujem da sam odlučio predstavljati Češku Republiku. Bio sam ponosan što sam mogao nositi nacionalni dres BiH i svaki meč sam želio pomoći timu sa što boljim učinkom - napisao je Alijagić, te dodao:

- Upoznao sam mnoge prijatelje na nekoliko okupljanja reprezentacije i rado ću se ponovo sresti u civilnom ili fudbalskom životu. Zahvalio bih se i svim trenerima koji su mi pomogli u karijeri i uvijek ću im biti zahvalan na tome. Držim vam palčeve i nastavit ću pratiti vaše utakmice. Odlučio sam predstavljati svoju domovinu u kojoj sam se rodio, a to je Češka. Drago mi je što su treneri pokazali interes za mene i vjerujem da ću u budućnosti biti punopravni reprezentativac.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ali (@denis_alijagic)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.