open-navfaktor-logo
search
Serie A
Derbi Italije pripao Juventusu, asistencija Miralema Pjanića
Poslije odličnog proigravanja Miralema Pjanića u četvrtoj minuti za vodstvo Juventusa pogodio Paulo Dybala
06.10.2019. u 22:44
get url
text

Derbi Italije, kako se na Apeninima popularno zove duel Intera i Juventusa, pripao je gostima iz Torina s 2:1, a svoj doprinos u pobjedi dao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Duel dva prvoplasirana tima odlično je počeo za aktuelne prvaka jer je poslije odličnog proigravanja Miralema Pjanića za vodstvo Juventusa pogodio Paulo Dybala. Bila je ovo druga ovosezonska asistencija bh. reprezentativca u Serie A.

Nakon vodećeg gola Stare dame gledali smo utakmicu punu ritma u kojoj su se timovi smjenjivali u napadima, a priliku da udvostruči prednost kluba iz Torina imao je Cristiano Ronaldo u devetoj minuti. Nažalost po goste okvir gola zaustavio je šut Portugalca u devetoj minuti.

Inter je u 18. minuti uspio izjednačiti. Strijelac je bio Lautaro Martinez koji je najstrožiju kaznu pretvorio u 1:1, nakon što je Matthijs de Ligt prethodno igrao rukom u šesnaestercu svog tima.

Četiri minute prije kraja prvog dijela ponovo se zatresla mreža iza leđa Samira Handanovića, strijelac je bio Ronaldo, no pogodak je poništen jer se asistent Paulo Dybala nalazio u nedozvoljenoj poziciji, pa se na poluvrijeme otišlo s 1:1.

U nastavku su timvi igrali dosta opreznije u zatvorenije u odnosu na prvo poluvrijeme. Igra više nije bila u ritmu iz prvih 45 minuta, no u takvoj situaciji na terenu stadiona Giuseppe Meazza bolje su se snašli gosti, tačnije rezervista Gonzalo Higuain. Iskusni Argentinac, koji je priliku dobio od 62. minute umjesto Bernardeschija, pogodio je u 80. minuti susreta poslije asistencije Betancura.

Pet minuta prije kraja Vecino je imao dobru priliku za izjenačenje, ali je Szczesny pravoremeno istrčao sa svog gola i osujetio dobru priliku za domaći tim, a rezultat se nije mijenjao do kraja.

Ovom pobjedom Juventus je izbio na lidersku poziciju Serie A.

Golove s utakmice Inter - Juventus pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.