open-navfaktor-logo
search
Prijavio policiji
Derventa: Općinskom inspektoru prijetili jer ih je kaznio za kršenje kućne izolacije
Policijskoj stanici Derventa prije dva dana obratio se općinski inspektor iz Dervente, koji je prijavio da ga je osoba inicijala S. M. iz Dervente nazvala telefonom te uputila prijeteće riječi, iz razloga što je izdao prekršajni nalog članovima njegove porodice, jer se prilikom kontrole nisu nalazili na adresi na kojoj su prijavili boravak za vrijeme kućne izolacije.
26.03.2020. u 09:53
get url
text

- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'" - navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u RS-u, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja koronavirusa "SARS-CoV-2" i "COVID-19" bolesti na teritoriji RS-a.

- Svi oni koji ne budu poštovali odluke Republičkog štaba za vanredne situacije bit će procesirani u skladu s pozitivnim zakonskim propisima - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.