Osam osoba uhapšeno je do sada u akciji kodnog naziva "Merlin 2" koju sprovode službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a.

Kako Faktor saznaje, u Bosanskoj Gradišci su uhapšeni Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović, u Banjoj Luci Vedran Trivić i u Prijedoru Emir Spahalić.

IZ MUP-a RS-a je saopćeno da se uhapšeni sumnjiče da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama. Po naredbi Okružnog suda Banja Luka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području PU Bosanska Gradiška, na jednoj lokaciji na području PU Banja Luka i na jednoj lokaciji na području PU Prijedor.

-Predmeti izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste uhapšene osobe bit će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku i to mobilni telefoni i određena količina marihune – saopćeno je.

Prilikom provođenja akcije "Merlin 2" u Bosanskoj Gradišci je povrijeđena jedna policijska službenica, kada je jedna od uhapšenih pokušala da pobjegne. Njoj je, kako nezvanično saznajemo, osumnjičena otkinula nokat, zbog čega je policajka morala na operaciju, te je povreda okvalifikovana kao teška.

Akcija "Merlin 2" provodi se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.