open-navfaktor-logo
search
Nema tragova nasilja
Detalji tragedije u Grudama: Tijelo stradalog Matea iz vode izvukao otac
Mateovo tijelo pronađeno je jučer u popodnevnim satima, nakon što je policiji prijavljeno da se mladić nije vratio sa pecanja na koje je otišao u ranim jutarnjim satima
18.10.2019. u 22:52
get url
text

Dvadesettrogodišnji Mateo Glavaš iz mjesta Drinovci kod Gruda,  koji je tragično stradao jučer prilikom pecanja na bari "Kostimančica", bit će sahranjen sutra na mjesnom groblju Bartuluša, Drinovci, objavila je porodica.

Mateovo tijelo pronađeno je jučer u popodnevnim satima, nakon što je policiji prijavljeno da se mladić nije vratio sa pecanja na koje je otišao u ranim jutarnjim satima.

- Odmah nakon zaprimanja prijave na mjesto događaja su izišli policijski službenici PU Grude i izvršili pretragu terena. Nakon određenog vremena otac nestalog zamijetio je tijelo ispod površine vode te uskočio i izvukao beživotno tijelo M. G. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva ZHK, koji je skupa s policijskim službenicima PU Grude izvršio uviđaj na mjestu događaja, a nakon pregleda od dežurnog ljekara DZ Grude ustanovljeno je da nema tragova nasilja - saopćila je policija.

Nakon kompletiranja predmeta policajci PU Grude podnijeti će izvještaj o događaju Tužilaštvu ZHK, navodi se u policijskom saopćenju.

Iza nastardalog mladića ostali su roditelji, dvojica braće i zaručnica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.