open-navfaktor-logo
search
Nakon glasanja
Dević: Nije Vlada pala jer je SDA to htjela, oni su se "raspali" i prije naše inicijative
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, šef Kluba SDA Mahir Dević nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi Kantona Sarajevo kazao je da ova Vlada nije pala jer je SDA to htjela.
29.01.2020. u 17:07
get url
text

- Treba da podsjetimo na činjenice da su se oni sami međusobno već bili dobro "raspali" prije nego je pokrenuta ova inicijativa. Treba napomenuti da je Damir Nikšić izbačen iz SDP-a, Damir Marjanović je napustio Našu stranku, Fahrudin Pecikoza je napustio Nezavisni blok. Problemi su bili već od samog starta, naravno mi smo najavili da čim skupimo 18 ruku da ćemo smijeniti Vladu, to se danas zvanično i desilo. Mi, ako Bog da, u narednim danima idemo u imenovanje nove vlade – istakao je Dević.

Na pitanje koliko je stabilna nova većina sa 18 ruku, Dević je kazao da se nada da će novi premijer i novi ministri predlagati dobra zakonska rješenja i da će taj broj zastupnika koji ih podržavaju biti veći.

- Ne mislim da će to ostati na 18 ruku, naravno da je teško raditi sa 18 ruku, ali mislim da to u narednom periodu neće biti tako – kazao je Dević.

Dević je, također, kazao da se aktivno radi u kadrovskim komisijama kako bi se obznanila imena novih ministara u Vladi KS.

- U narednih nekoliko dana izaći ćemo sa imenima ministara – kazao je Dević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.