open-navfaktor-logo
search
Presuda u Tuzli
Dilerskoj porodici iz Kalesije ukupno 19 godina i četiri mjeseca zatvora
Kantonalni sud Tuzla je u ponovljenom prvostepenom postupku po optužnici ovog Tužilaštva donio osuđujuću prvostepenu i nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir Jusufović iz Kalesije zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
14.10.2020. u 13:48
get url
text

Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset  godina i šest mjeseci, dok je njegov brat Demir Jusupović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri i po godine. Njima se uz ovo krivično djelo optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ostalim članovima ove grupe, Aldinu Jusupoviću (bratić prvooptuženog), Smilji Čančarević (supruga prvooptuženog) i Feridi Jusupović (majka prvooptuženog), su izrečene kazne zatvora u trajanju od po godinu i mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i Almi Ćatibušić (snaha prvooptuženog).

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužilaštva se terete da je Admir Jusufović organizirao grupu unutar svoje porodice, u kojoj su bili i drugi osuđeni, te da je u periodu od jula 2017. godine do aprila 2018. godine od određenih osoba sa Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga marihuana, heroin, kokain, amfetamin-spid i MDMA-ecstasy.

Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.