open-navfaktor-logo
search
Odluku donio danas
Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac podnio ostavku, pročitajte šta je naveo kao razlog
Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac podnio je ostavku na ovu funkciju danas.
30.12.2022. u 16:19
get url
text

Ovu odluku donio je danas na sjednici Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica gdje se između ostalog trebalo razmatrati i o njegovom statusu na funkciji direktora.

Skomorac je dugogodišnji direktor Kantonalne bolnice Zenica, a njegova smjena prije isteka mandata, teško bi bila zaobilazna nakon formiranja nove vlasti i promjena osoba na direktorskim pozicijama kantonalnih ustanova.

Odluka o vršiocu dužnosti trebala bi biti donesena u nastavku sjednice UO s obzirom da neko treba potpisati odluku o dodjeli jednokratne pomoći zdravstvenim radnicima koju će donijeti UO KBZ. Nezvanično, pominje se ime dr. Tarika Zulovića, koji je v.d. načelnike Službe za ginekologiju.

Iako su neki mediji povezivali njegovu ostavku sa (ne)isplatom 800 KM radnicima bolnice, Skomorac za Zenicablog demantuje te navode.

- Razloge sam naveo u ostavci i oni nemaju veze sa ovom situacijom. Ponovit ću, da sam potpisao isplatu bez pribavljene saglasnosti Ministarstva, po onakvoj odluci UO, počinio bih krivično djelo. Oni su, a ne ja, uslovili isplatu saglasnošću Ministarstva -ističe Skomorac.

Zenicablog je objavio i tekst ostavke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.