open-navfaktor-logo
search
Otvaranje sezone
Direktor ZOI-ja kaže da su koncerti za Zetru i Skenderiju, na Jahorinu stižu regionalne i svjetske zvijezde
Bjelašnica i Jahorina su najpopularnije destinacije za zimski odmor i skijaše u našoj zemlji i sigurno da će hiljade turista iz regiona već u decembru krenuti prema ovim olimpijskim planinama.
06.11.2021. u 15:41
get url
text

U skijaškim centrima širom svijeta za otvorenje sezone prave se višednevne proslave i muzičke manifestacije kojima se dodatno privlače turisti. Tako je 2018. godine Goran Bregović, sa kolegama iz kultnog "Bijelog dugmeta", Alenom Islamovićem i Tifom Vojičićem, te Orkestrom za svadbe i sahrane, održao spektakl na Bjelašnici na kojem je bilo blizu 30.000 ljudi.

Ove godine, pak, kako nam je rekao Jasmin Mehić, direktor ZOI-ja, neće biti nikakvih muzičkih događaja na Bjelašnici.

- Na Bjelašnici nema ništa od revijalnih sadržaja i koncerata. Mislimo da je Bjelašnica mjesto za turizam, sport i rekreaciju, a da za koncerte postoje Zetra i Skenderija – rekao je Mehić za Faktor.

Mehić: Bjelašnica mjesto za turizam, sport i rekreaciju

Za razliku od Bjelašnice, na Jahorini će u decembru biti održani koncerti velikih zvijezda narodne i pop muzike.

- Novu sezonu zvanično otvaramo od 2. decembra, ali na pripremama za skijanje radimo već od polovine novembra. Kao i prethodnih godina, čim se stvore pogodni uvjeti, pustit ćemo skijalište u rad. U planu nam je i veliki broj manifestacija zabavnog karaktera koje su interesantne i skijašima, ali i onima koji ne skijaju, a vole planinu i dobar provod. Na početku, za sam ski-opening planiramo spektakularno otvaranje od 2. do 5. decembra, kada organizujemo gastro manifestaciju Ćevap Fest, ali i koncerte. U planu je da prvi koncert bude 3. decembra, gdje će gosti imati priliku da uživaju u hitovima Tonija Cetinskog, 4. decembra za dobar provod zadužen je Haris Džinović i za kraj, 5. decembra, Saša Matić. Karte za navedene koncerte su u prodaji. Također, skijaši će imati priliku da kupe ski-karte po povlaštenoj cijeni sa popustom od 50 posto, a poslije skijanja da probaju travnički, banjalučki, sarajevski i veganski ćevap – kaže Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Ljevnaić: Ova sezona bit će puna iznenađenja

Iz OC Jahorina najavljuju da će ova sezona biti puna iznenađenja.

- Dva vikenda u decembru obilježit će Balkan Festival Jahorina, kada će na našoj planini koncerte praviti gotovo sve muzičke zvijezde iz regiona. U petak, 10. decembra, naše goste će zabavljati Voyage, Nucci, Corona, Gazda Paja, THC i Devito. Potom, subota, 11. decembar, rezervisana je za nastupe Dragane Mirković, Mileta Kitića, Šemse Suljaković i Kemala Malovčića. Za 17. decembar zakazani su nastupi Seke Aleksić, Elme Sinanović, Andreane Čekić i Milice Pavlović. Goste Jahorine 18. decembra zabavljat će "Bijelo Dugme", "Divlje Jagode" i "Riblja Čorba". Ove godine zatvaramo sezonu sa Winter magic by Brodolom Jahorina u martu, a cijeli januar i februar će biti intro party na stazama. U okviru ove manifestacije voljeli bi ugostiti neka od najpoznatijih svjetskih imena elektronske muzike kao što su Gianluca Vacci, Solomon, Fedde Le Grand, Hot Since 82, Dimitri Vegas, Burak Yeter, Mahmut Orhan, Mark Knight, Deborah De Luca, Plastik Funk, Kristijan Molnar i Petar Dundov – kaže prvi čovjek OC Jahorina.

Kada je u pitanju Vlašić, različitim manifestacijama bit će obilježen početak sezone, a bit će održano i tradicionalno Šankanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.