Hrvatska

Dječak i djevojčica otrovani na jedrenjaku odletjeli za Rim

Objavljeno: 21.08.2019. u 14:25

Početkom sedmice je objavljeno kako se poboljšalo stanje djevojčice te da je ona premještena s intenzivne njege na odjel na kojemu je bila i njena majka. Petogodišnjak je još bio na intenzivnoj, ali stanje mu se nakon toga popravilo

FOTO: Ivo Čagalj/Pixsell

Petogodišnji dječak i 14-godišnja djevojčica, koji su prije sedam dana otrovani ugljen-monoksidom na jedrenjaku na Hvaru, oko 13 sati poletjeli su sa splitskog aerodroma za Rim.

U avionu s njima je bila i medicinska pratnja te njihova majka.

Podsjetimo, početkom sedmice je objavljeno kako se poboljšalo stanje djevojčice te da je ona premještena s intenzivne njege na odjel na kojemu je bila i njena majka. Petogodišnjak je još bio na intenzivnoj, ali stanje mu se nakon toga popravilo te je stoga organiziran prijevoz za dječju bolnicu u Rimu.

Zbog trovanja ugljen-monoksidom na brodu na Hvaru 13. augusta  ove godine preminuo je 57-godišnji muškarac, a petero je ljudi sa zdravstvenim poteškoćama prevezeno u splitski KBC, među kojima i dvoje životno ugrožene djece koja su smještena u Jedinicu intenzivnoga liječenja.

Svih šestero stradalih na brodu na Hvaru italijanski su državljani.

Izvor:   Index

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije