open-navfaktor-logo
search
Planiran budžet
Doček Nove 2021. u Sarajevu neće biti kao ranijih godina
Iako je do kraja godine ostalo tačno mjesec, još nije poznato da li će se i na koji način organizirati doček Nove 2021. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
01.12.2020. u 21:14
get url
text
get url
text

Kako nam je kazala Erna Čolić, šefica kabineta gradonačelnika Sarajeva, ono što je sigurno je da doček Nove godine u Sarajevu neće biti kao ranijih godina.

- Još nije zvanično da li će biti neka online platforma za doček ili nešto slično. Ukoliko bude, mi ćemo o tome obavijestiti javnost. Uglavnom, događaji kakvi su bili ranije, ove godine neće biti.

VEZANI TEKST - Abdulah Skaka: Za Novu godinu u Sarajevu svjetska zvijezda ili online projekcija!

U budžetu Grada Sarajeva za doček Nove 2021. godine, između ostalog, predviđeno je 30.000 KM.

- Ukoliko ne bude nikakvih događaja, ta sredstva bit će preusmjerena u nešto drugo – istakla je Čolić.

Pandemija koronavirusa je poremetila planove većine svjetskih prijetolnica o dočeku Nove godine, pa tako i Sarajeva, koje je godinama bilo centar regije.

Gradonačelnik Abdulah Skaka ranije je najavljivao kako će Sarajlije u 2021. uvesti svjetska zvijezda.

- Mi smo početkom godine u drugoj polovini januara započeli pregovore sa nekim svjetskim menadžerima. Pregovarali smo o jednoj grupi i dvije zvijezde. Aktuelni trenutak koronavirusa nas je trenutno natjerao da obustavimo pregovore početkom aprila. Sve je zastalo. U prvom redu nam je zdravlje naših sugrađana – kazao je Skaka ranije za Faktor.

Na javnom dočeku Nove 2020. godine u Sarajevu na kojem je nastupila regionalna zvijezda Željko Joksimović prisustvovalo je više od 60.000 građana i turista.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.