- Stavovi političke grupacije koja djeluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za nas, ali nam je simptomatično da podržavaju politiku muslimanske SDA, jer poruke koje dolaze su iste. To bi bilo isto kao da nam kažu da su za nas obavezujući stavovi SDA.

VEZANI TEKST - Čović doživio poraz: Iz Rezolucije EPP-a izbačeno legitimno predstavljanje, osuđene blokade

Napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira Republika Srpska ili, kako nas pojedinci u Evropi vole zvati, ''srpski secesionisti'', jedine blokade koje postoje dolaze od SDA, koja svakodnevno šalje poruke da u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate!

Žao nam je što do američkih i evropskih zvaničnika još nisu doputovale informacije da Izetbegović u zvaničnim dokumentima svoje partije najavljuje stvaranje unitarne islamske države BiH.

Svi se šokiraju i užasavaju kad iznosim svoje stavove o muslimanima, jer to navodno vrijeđa ljude, a kako to da nikome ne smeta kad Bakir Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna i ima budućnost dok su džamije pune?

Gdje su tu Srbi i Hrvati? To je jasna poruka da u takvoj Izetbegovićevoj islamskoj državi nema mjesta za nas. Zar ćemo dopustiti da nam uzmu sve, našu slobodu, naša prava, da izbrišu naš identitet? - tvitao je Dodik. 

VEZANI TEKST - Izetbegović: Zahvaljujem se prijateljima iz EPP-a što su uvažili naše argumente

Na 27. Kongresu Evropske narodne stranke (EPP), čije su članice HDZ i SDA, koji je održan jučer u Rotterdamu usvojena je Rezolucija "Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine".

Dragan Čović i HDZBiH doživjeli su teški politički poraz, jer je iz Rezolucije, iako su na tome insistirali, izbačeno legitimno predstavljanje i osuđene su blokade institucija na državnom i entitetskom nivou.