- To je antiustavno i niko od tih velikih demokrata i zagovornika pravne države nije rekao da se Njemačka miješa u unutrašnje uređenje BiH. Ima ustavna procedura kako to treba da bude, a Njemačka kaže da to treba da se uredi na potpuno drugi način - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu i dodao da u tom slučaju BiH neće ni biti.

On je naveo da novom njemačkom ambasadoru nije dao saglasnost jer smatra da dolazi sa zlim namjerama i da realizuje rigidnu njemačku politiku, što je neprihvatljivo.

- Nisam glup da ne razumijem da novi ambasador dolazi da realizuje njihove politike, a njihova politika je rezolucija Bundestaga. Pa zato su poslali Christiana Schmidta da to koriguje i dva člana Ustavnog suda BiH, koji radi na tome da zagorča život Republici Srpskoj. Poslali su i vojnike - rekao je Dodik.

On je ocijenio da Njemačka vodi politiku satanizacije Srba.

- Da li mi sada slavodobitno, kao muslimani, treba da sačekamo novog ambasadora? Mi nismo to - poručio je Dodik i konstatovao da stanje okupacije nije dobro.

VEZANI TEKST - Nijemci šokirani što Dodik nije dao agreman njihovom ambasadoru, traže hitno objašnjenje

On je kazao i da nema namjeru da se bavi pitanjima Njemačke.

- Nisam ja otišao da vodim političke ratove po Njemačkoj, nego oni dolaze ovdje - kaže Dodik.

On je naveo i da je vidljiva aspiracija aktuelne vlasti u Njemačkoj za dominacijom.

- Dok je bila Angela Merkel to je bilo korektno. Mi ne želimo da budemo porobljeni. Oni su nas pobili u prošlom vijeku. E, nećete nas sada na ovaj način pobiti - rekao je Dodik, prenosi RTRS