open-navfaktor-logo
search
OSBiH i vojska SAD-a
Dodik se od "online vježbe" na Manjači sakrio u Gacko
Iako je tražio sastanak sa američkim generalom na Manjači, predsjedavajući Predsjendištva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik se danas obreo u Gacku, gdje je razgovarao rukovodstvom općina Gacko i Nevesinje. Na tim sastancima bio i Dodikov sin Igor.
22.05.2021. u 15:35
get url
text

Kako prenosi Radio Gacko, radni sastanak Dodika iza zatvorenih vrata održan je u kabinetu načelnika općine Ognjena Milinkovića.

VEZANI TEKST - Džaferović na Manjači: Pokazano je da su OSBiH spremne na zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH

Ovo je inače prva zvanična posjeta Dodika općini, koju je ranije zaobilazio jer je u njoj bila vlast SDS-a sve do ovih lokalnih izbora. Sada je u prosotrijama općine održao sastanak, kako prenose lokalni mediji sa rukovodstvo i predstavnicima RiTE Gacko.

U izjavi za medije Dodik je najavio finansijku podršku kabineta Predsjedništva BiH i Vlada RS u realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata na području opštine Gacko.

Na ovom sastanku je sa Dodikom bio i njegov sin Igor,koji je bio i na sastanku u Nevesinju, gdje je bio takođe sastanak sa rukovodstvom opštine, odnosno SNSD-a, kao što se vidi i na fotografijama. 

Nije poznato u kome svojstvu je na ovim sastancima u Gacku i Nevesinju bio i Dodikov sin Igor, ako se radi o zvaničnoj posjeti predsjedavajućeg Predsjendištva BiH općinama Gacko i Nevesinje.

Danas se na Manjači održava vojna pokazna vježba Oružanih snaga BiH i vojske Sjedinjenih Američkih Država. 

VEZANI TEKST - Komšić o vojnoj vježbi OSBiH i SAD-a: Ponosan sam!

Vježbi su danas prisustvovali članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić. 

Dodik je ranije izjavio da se radi o "simultanoj, online vježbi". 

- To nije vježba NATO-a, već simultana vježba, više online, s dijelom gađanja pješadjskom municijom. To se radi između OS BiH I SAD-a, ne NATO-a. A to je bilo potrebno da bi na ljeto imali istu vježbu OS BiH i Vojske Srbije na Manjači - izjavio je prije desetak dana. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.