open-navfaktor-logo
search
Zvanična posjeta
Dodik u Bjelorusiji: Impresioniran Minskom, poveo i suprugu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se sastati i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom
20.06.2019. u 17:20
get url
text

Milorad Dodik razgovarao je u Minsku sa predsjednikom Vlade Bjelorusije Sergejem Rumasom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH  i predsjednik Vlade Bjelorusije su ocijenili da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.

{$galerijaFotografija}

Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu saradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se sastati i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Dodik je ranije danas stigao na aerodrom u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

Sa Dodikom je u posjetu Bjelorusiji doputovala i njegova supruga Snježana Dodik.

Povodom dolaska člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika postrojena je i počasna garda.

Dodik u Bjelorusiji, 20.06.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.