open-navfaktor-logo
search
Razbojništvo u Sarajevu
Dok ga je policija tražila: Osivčić i ekipa upali u kuću na Vratniku i opljačkali vlasnika
Kako Faktor saznaje, uhapšeni su Harun Osivčić (25), Samir Uzunović (21) i Admir Duvnjak (37), svi iz Sarajeva. Oni su danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razboojništvo, predati u nadležnost Tužilaštvu KS
27.09.2019. u 13:30
get url
text

Sarajevska policija uhapsila je razbojničku trojku osumnjičenu da su jučer rano ujutro maskirani upali u kuću u Starom Gradu, gdje su uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkali vlasnika kuće Sakiba B.

Kako Faktor saznaje, uhapšeni su Harun Osivčić (25), Samir Uzunović (21) i Admir Duvnjak (37), svi iz Sarajeva. Oni su danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo, predati u nadležnost Tužilaštvu KS.

Glasnogovornica Tužilaštva Azra Bavčić potvrdila je da je za uhapšene određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što budu ispitani, tužilac će odlučiti da li za njih eventualno zatražiti mjeru pritvora.

Prema informacijama iz MUP-a Kantona Sarajevo, razbojništvo je prvoj policijskoj upravi prijavljeno jučer u 3.50 sati. U prijavi je navedeno da su trojica maskiranih razbojnika upala u kuću u ulici Sumbul česma, odakle su, uz prijetnju vatrenim oružjem odnijeli novac, LCD televizor, mobitel, kao i prehrambene artikle, nakon čega su pobjegli.

Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja, policija je došla do saznanja o mogućim počiniocima te je jučer oko 15 sati pronašla i uhapsila Osivčića, Uzunovića i Duvnjaka.

Policajci su prilikom pretresa kod Osivčića pronašli i oduzeli pištolj nepoznate marke, kalibra 7,62 mm, dok je kod Uzunovića je pronađen mobitel koji su ukrali od Sakiba B.

Osivčić je nedavno privođen u Sarajevu zbog sumnje da je bio član grupe koja se sumnjiči za pljačku Raiffeisen banke u Hrasnici, razbojništvo u prodavnicu tehničke robe "Genelec" u TC Merkator u Ložioničkoj ulici, te krađu dva motorna vozila i to "škode fabije" austrijskih registarskih oznaka iz ulice Branislava Nušića, te "toyote yaris" iz Talirevića ulice u Starom Gradu.

Za ova krivična djela, podsjećamo, sumnjiče se Amar Bašić (31), Armin Durić (36), Haris Zuko (29), Elvir Hasić (44), Anel Velić (28) i Radislav Gavrić (39), te Osivčić, koji je jedini izbjegao pritvor i nakon krim-obrade je bio pušten na slobodu.

Zanimljivo je da je provjerama utvrđeno da je za njim u međuvremenu raspisana operativna potraga zbog sumnje da je u proteklom periodu počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.