open-navfaktor-logo
search
Teniski velikani
Đoković otkrio tajnu uspjeha: Oni su razlog zašto igra na tako visokom nivou
Posebno je impresioniran igrama Federera koji će za manje od mjesec dana napuniti 38 godina, a prošli vikend je igrao za 21. Grand Slam naslov u karijeri
16.07.2019. u 18:10
get url
text

Srbijanski teniser Novak Đoković je nakon finala Wimbledona, u kojem je pobijedio Rogera Federera, izjavio da osjeća veliko poštovanje prema Švicarcu, ali i prema Rafaelu Nadalu, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Nadopunjujemo jedan drugoga. Njih dvojica su veliki razlog zašto i dalje igram na tako visokom nivou. Činjenica da su njih dvojica napravili toliko historijskih trenutaka je motivacija za mene da učinim isto - rekao je Đoković.

Posebno je impresioniran igrama Federera koji će za manje od mjesec dana napuniti 38 godina, a prošli vikend je igrao za 21. Grand Slam naslov u karijeri.

- Roger me inspiriše na igranje s 37 godina poput njega. To mi je želja, ali sve će zavisiti o životnim okolnostima. Želim postaviti rekord u osvojenim Grand Slamovima i broju sedmica provedenih na prvom mjestu - dodao je Đoković.

Đoković je ovogodišnji osvajač Wimbledona nakon što je u finalu, koje je trajalo više od pet sati, savladao Švicarca Rogera Federera sa 3:2, po setovima 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.