open-navfaktor-logo
search
Respiratori
Dom naroda: Nije usvojena informacija Vlade FBiH, upućen apel za raspodjelu donirane opreme
Dom naroda Parlamenta FBiH nije usvojio zaključak koji se tiče informacije o mjerama Vlade FBiH s prijedlogom dostavljenih informacija o nabavkama po zaključku od 30. aprila, sa informacijama o radu FUCZ-a, od proglašenja stanja nesreće i izvještaj o postupku svih nabavki, posebno medicinske opreme od 16. marta, o provedenim postupcima FUCZ-a u procesu javnih nabavki.
18.06.2020. u 19:32
get url
text

Za zaključak su glasala 22 delegata, osmero je bilo protiv, a dvoje suzdržano.

Delegati Doma naroda FBiH su pozvali Koordinacijsko tijelo Bosne i Hercegovine, formirano u skladu sa odlukom Vijeća ministara BiH, zaduženo za prijem i raspodjelu donacija, da što hitnije pristupi raspodjeli donirane medicinske opreme.

- Kada stigne oprema od donatora, prihvata je Vijeće ministara BiH, a koje je donijelo odluku o raspodjeli između entiteta i Brčko Distrikta. Za dio koji pripada FBiH, za distribuciju je zadužen FUCZ. Problem je što još uvijek nije donesena odluka od Koordinacijskog tijela i ta oprema nije na aerodromu u Sarajevu, ona je već u nekim drugim skladištima - pojasnila je Jelka Milićević, federalna ministrica finansija.

Na današnjoj sjednici nije usvojen zaključak o produženju mandata Odbora Doma naroda koji se bavio utvrđivanjem činjenica vezanih za spornu nabavku 100 respiratora iz Kine, s promijenjenim nazivom u Odbor za javne nabavke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.