Banja Luka

Domaćin biskup Komarica: Zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Objavljeno: 15.07.2019. u 12:18

Skup će započeti pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića

FOTO: Arhiva

 U Banjoj Lući će, 16. i 17. jula, biti održano 76. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BKBiH). Skup će započeti pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BKBiH.

Prvog dana zasjedanja s biskupima će se susresti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto, a također će prisustvovati delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije, mons. Milan Stipić, apostolski upravitelj Križevačke eparhije i mons. Stanislav Zore, nadbiskup ljubljanski i predsjednik Slovenske biskupske konferencije.

Biskupi će se, između ostaloga, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošloga zasjedanja te saslušati godišnji izvještaj o djelovanju Caritasa BiH. Posebnu pažnju posvetit će, kako je najavljeno, pastoralu porodice. 

Na kraju zasjedanja, 17. jula, u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci bit će održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti kardinal Puljić i biskup domaćin mons. Franjo Komarica.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije