Erdogan

Donijet ćemo mir i stabilnost Siriji i Iraku

Objavljeno: 26.08.2018. u 17:44

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan obećao je danas da će zemlja koju vodi donijeti mir i sigurnost u Iraku te dijelovima Sirije koje Turska ne kontrolira, istaknuvši da će terorističke organizacije biti uklonjene iz tih područja.

Turska, koja je podržala neke od pobunjeničkih grupa u Siriji, sarađuje s Rusijom, koja podržava režim sirijskog predsjednika Bashara al Assada i Iran u cilju pronalaska političkog rješenja krize u toj zemlji.

Govoreći u jugoistočnoj provinciji Mus na komemoraciji i obilježavanju godišnjice Bitke Manzikert iz 1071, Erdogan je obećao da će donijeti mir i sigurnost Siriji i Iraku, javlja Reuters.

- Jedina mjesta u Siriji, gdje su uspostavljena sigurnost i mir, pod kontrolom su Turske. Uz Božju pomoć, uspostavit ćemo mir i u drugim dijelovima Sirije i donijet ćemo isti mir Iraku, gdje su aktivne terorističke organizacije - podvukao je.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije