open-navfaktor-logo
search
Izbori
Dr. Alen Kamerić kandidat PDA za gradonačelnika Tuzle
Specijalista ortopedije, hirurgije i trumatologije Alen Kamerić kandidat je Gradskog odbora PDA Tuzla za gradonačelnika na Lokalnim izborima koji će se održati 15. novembra 2020. godine u Bosni i Hercegovini.
17.08.2020. u 12:03
get url
text

Kamerić, koji je obnašao dužnosti načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i ministra zdravstva Tuzlanskog kantona, rođen je 1969. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu te Medicinski fakultet.

Učešće u predizbornoj utrci za Gradsko vijeće Tuzla uzet će 35 kandidata na čelu sa Senadom Mehmedinovićem, docentom na Edukacijskom-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Mehmedinović, rođen 1981. godine, osnovnu, srednju školu i fakultet završio je u Tuzli, gdje je također stekao i zvanje magistra, kao i doktora nauka. Dobitnik je priznanja za poseban doprinos razvoja društvene zajednice, svestrano zalaganje i promociju pozitivnih društvenih vrijednosti. Autor je više naučnih i stručnih radova, te je član više stručnih institucija i tijela iz različitih oblasti života.

Lista PDA Tuzla za Gradsko vijeće sačinjena je, kako navode iz PDA, od mladih, obrazovanih i uglednih Tuzlanki i Tuzlaka, čija je prosječna starost 42 godine, dok žene čine 43 posto liste. 

- Važno je istaći da je PDA jedina velika politička partija čija se politika kreira i vodi iz grada Tuzla. Podsjetimo i to da je PDA u gradu Tuzla na Opštim izborima, održanim 2018. godine, ostvarila više od 5100 glasova te da jedna je od četiri najveća politička subjekta po ostvarenom broju glasova na prošlim izborima. Naš gradonačelnički kandidat kao i nosilac liste su ugledni i obrazovani Tuzlaci sa velikim političkim iskustvom. Ne postoji niti jedna partija ili pojedinac koji će moći promjeniti izbor ili uticati na tuzlansko vođenje politike koja će biti najbolja za naš grad izborom naših kandidata, odnosno liste i gradonačelnika iz reda Pokreta demokratske akcije - saopćio je PDA Tuzla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.