open-navfaktor-logo
search
Turska
Drama na terenu: Golmanu nakon žestokog sudara spašavali život, prevezen u bolnicu
Samassa je, nakon što ga je ljekar pregledao, dao znak da ima vrtoglavicu, a potom je izgubio svijest i srušio se pored aut linije
18.08.2019. u 00:13
get url
text

Mamadou Samassa, fudbalski reprezentativac Malija i golman turskog prvoligaša Sivasspora, završio je u bolnici nakon žestokog sudara s napadačem Bešiktaša Tylerom Boydom u večerašnjem okršaju dva turska prvoligaša, javlja Anadolu Agency (AA).

Sivasspor je u prvom kolu turske Super lige ugostio ekipu Bešiktaša iz Istanbula. U prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena došlo je do žestokog sudara između golmana Samasse i Boyda.

Utakmica je nakratko zaustavljena jer je obojici fudbalera pružena ljekarska pomoć, a golman Samassa je izveden van terena.

Nakon što je izašao Samassa je, nakon što ga je ljekar pregledao, dao znak da ima vrtoglavicu, a potom je izgubio svijest i srušio se pored aut linije.

Pritrčali su mu saigrači kako bi pomogli, no Samassa je i dalje ležao na terenu. Odmah su  svi pritrčali i bukvalno se borili za život... Potom je kolima Hitne pomoć prevezen u bolnicu u Sivasu. Pogledajte šta se događalo u finišu prvog poluvremena.

Sivasspor je objavio da se Samassa sada dobro osjeća, a klub je to potvrdio i fotografijom iz bolnice, koju je objavio na svom Twitter nalogu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.