open-navfaktor-logo
search
Suđenje za ubistvo
Drljača priznao da je zaklao Banjalučanina: Kajem se, neću sebi oprostiti
Rade Drljača, koji je priznao krivicu za ubistvo Brune Rolda (54) u banjalučkom Okružnom sudu danas je istakao da se kaje. Objasnio je kako mu je "nešto puklo" u glavi i da je povukao nož po vratu žrtve.
01.06.2020. u 17:49
get url
text
get url
text

Presudu će banjalučko sudsko vijeće donijeti u petak.

- Uzeo sam nož i to uradio. Napravio sam rez na grlu i lagano povukao dole. Кajem se zbog toga. Nije mi jasno zašto sam to učinio. Nikada si to neću oprostiti! - kazao je Drljača.

Rold je ubijen 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca u Banjoj Luci, a pored Drljače, optužnica tereti i Borisa Zorića i Slobodana Кrnetića da su ubistvo počinili kao saizvršioci, ali je protiv njih postupak razdvojen. Nakon ubistva tijelo žrtve su zapalili.

Drljača se tereti da je ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a po vlastitom priznanju bio je pod dejstvom alkohola koji je miješao s tabletama. To je potvrdila i veštak psihijatar Sanja Vukadinović Stojanović navodeći da Drljača nema trajnu duševnu bolest, ali ima mentalni i poremećaj ličnosti.

Na psihijatriji je liječen najmanje 12 puta od 2017. godine.

Drljačin advokat Aleksandar Jokić tražio je od suda da mu izrekne blažu kaznu i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od zavisnosti, dok je okružni tužilac Dalibor Vrećo tražio oštrije kažnjavanje zbog brutalnosti zločina.

- Sud je rekao da je on opasan i da treba hospitalizaciju, ali da mi za to nemamo uslove. Molim vas da taj dio krivice, koje društvo ima za cijelu situaciju, ne pripišete njemu. Trebate zaštiti i nas, ali i njega. Molim vas da ga pošaljete na liječenje, jer smo to jednom propustili i nije dobro prošlo - istakao je advokat Jokić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.