Dva pacijenta su imala blažu kliničku sliku i oni su još pod nadzorom jer teoretski je moguće da se u narednim danima njihova zdravstvena slika može pogoršati, zbog čega je za njih osigurana cjelokupna zdravstvena njega.

- Druga dva pacijenta su iz kontakta iz prve grupe i imali su jedva prepoznatljive simptome. Svi su smješteni u depadansu Infektivnog odjela u Stacionaru. Zadovoljni smo s njihovim trenutnim zdravstvenim stanjem - kazao je Drljević izražavajući nadu da će uskoro imati i prvog izliječenog pacijenta.

Nakon sjednice Kriznog štaba istaknuo je da je veliki broj ljudi u izolaciji, a oni su pod kontrolom zdravstvenih radnika odnosno epidemiologa i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ocjenjujući da će ta mjera biti produktivna.

- Spremamo se za najlošiji scenarij i u toj fazi daleko smo odmakli. Do sada je naš zadatak bio organizacija rada na terenu, a sada nam je prioritet zaštita bolnice i pacijenata koji leže u bolnici i sada smo maksimalno na tome angažirati - pojasnio je Drljević.