open-navfaktor-logo
search
Jedva ga savladali
Drogiran tukao poznanika u vožnji, oteo mu auto, a nakon potjere napao i policiju
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je podiglo, a sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zavidovićima u cijelosti potvrdio optužnicu protiv Nedima H. iz Gradačca zbog razbojničke krađe, oduzimanje tuđe pokretnine, izazivanja opće opasnosti i sprečavanje službene osobe u obavljanju službene radnje.
03.02.2020. u 07:32
get url
text

Prema navodima iz optužnice, on je 2. decembra prošle godine, na području općine Maglaj izazvao pravi dar-mar.

Sve je započelo u automobilu "vw polo", kojim je upravljao njegov poznanik M. A., a u kojem se on nalazio na mjestu suvozača. Krećući se iz pravca Doboja prema Zenici, pod utjecajem tableta "bromazepam" šakom u glavu je dvaput udario M. A., nakon što je on odbio da od njega kupi određene stvari koje mu je nudio na prodaju.

Potom je dograbio njegov novčanik koji se nalazio pored mjenjača, a M. A. ga je u tome pokušao spriječiti posegnuvši rukom za novčanikom, da bi mu on zavrnuo ruku i šakom ga nekoliko puta udario u stomak i rebra.

- M. A. je tokom vožnje zbog ovih udaraca izgubio kontrolu nad vozilom prelazeći naizmjenično sa svoje desne na lijevu saobraćajnu traku kojom su se kretala vozila iz suprotnog smjera, čiji su vozači kočenjem i izmicanjem u desnu stranu izbjegavali sudar sa njegovim vozilom, istovremeno ga upozoravajući svjetlosnom i zvučnom signalizacijom na nepropisnu vožnju. Kada je M. A. konačno uspio istrgnuti novčanik iz ruke i prisvojiti ga, po ulasku u tunel "Sikola" kod Maglaja, M. A. je zbog straha, povremenog gubitka svijesti i pretrpljenih bolova uspio zaustaviti svoje vozilo u tunelu, a potom iz njega istrčati - navodi se u optužnici.

Nedim H. je potom sjeo za upravljač njegovog automobila i nastavio sa njime kretati prema Žepču. Po izlasku iz tunela se okrenuo i krenuo prema Doboju.

- Na taj način od M. A. je protivpravno oduzeo automobil, nanijevši mu pritom i povrede u vidu nagnječenja grudnog koša i nagnječenja sa krvnim podlivom oko desnog oka, te izazvao opasnost za živote ljudi koji su se u svojim vozilima kretali navedenim putem - piše u optužnici.

Dvadesetak minuta kasnije, pripadnici Policijske stanice Maglaj prisilno su ga zaustavili u mjestu Poljice, nakon što se oglušio na nekoliko njihovih upozorenja putem megafona i zvučne i svjetlosne signalizacije iz policijskog vozila.

- Prilikom izlaska iz automobila, pod utjecajem opojne droge "bromazepam", šakon je udario policijskog službenika Š. E. u rame, a potom i nogom u lijevu nogu, da bi ga drugi policijski službenik B. N. savladao i uhapsio. Prilikom hapšenja, nastavio je mahati nogama prema policajcima i opirati se, pri čemu je policijskom službeniku Š. E. nanio lakše povrede u vidu nagnječenja lijevog koljena i lijeve ruke u predjelu nadlaktice - navodi se u optužnici Tužilaštva ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.