Vojkovići

Državni zatvor dobija atest

Objavljeno: 27.09.2018. u 15:46

U prostorijama zavoda za izvršenje sankcija bit će potpisan Ugovor o tehničkom prijemu objekta

FOTO: ARHIV

U prostoru Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija u Vojkovićima, općina Istočna Ilidža, u petak, 28. septembra, bit će potpisan Ugovor o tehničkom prijemu objekta Zavoda, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ugovor će potpisati predstavnici "UNIS" instituta za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara i Jedinice za provedbu projekta izgradnje Zavoda za izvršenje kaznenih sankicija.

Kako je navedeno u pozivu, okupljenima će se obratiti Josip Grubeša, ministar pravde BiH, Đorđe Milišić, direktor "UNIS" instituta za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara, i Zoran Bašić, direktor Jedinice za provedbu projekta izgradnje Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija.

Prvi kamen temeljac za izgradnju državnog zatvora je postavljen 2006. godine, a od tada naovamo gradnja je nekoliko puta prekidana i nastavljana.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije