open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Dudić: Kroz poruke i pozive navijača shvatio sam značaj derbija sa Zrinjskim
U posljednjih 13 međusobnih duela Rođeni su slavili samo jedno, a na domaćem terenu ne znaju za pobjedu u četiri posljednja duela sa Zrinjskim
17.10.2019. u 14:15
get url
text

Drugi ovosezonski gradski derbi između Veleža i Zrinjskog igra se u subotu, a početak najzanimljivijeg meča 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine zakazan je za 15 sati.

Za trenera Rođenih Feđu Dudića ovo će biti prvi gradski derbi u ulozi trenera, s obzirom da je na mjesto šefa stručnog štaba stigao nakon prvog duela Zrinjskog i Veleža u ovoj sezoni.

U tom susretu Plemići su slavili s 1:0 na stadionu Pod Bijelim brijegom, i to zahvaljujući autogolu Denisa Zvonića.

- Kako se utakmica približava sve više shvatam značaj utakmice. Vidim koliko je navijačima stalo do derbija. Shvatio sam to kroz brojne poruke i pozive. Vjerujte, raja govori "daj dobij samo ovu pa poslije šta bude"... - prepričava Dudić jednu od poruka pred duel sa Zrinjskim.

Reprezentativna pauza, tvrdi mladi strateg Veleža, dobro je došla njegovim izabranicima.

- Igrački kadar je dobro, momci su dobro radili i na to imam samo riječi hvale. Tokom pauze nadogradili smo se i fiziki i taktički, te očekujem maksimalno zalaganje mojih fudbalera jer bez takvog nećemo moći parirati Zrinjskom, koji je jedna jako kvalitena ekipa.

Stastika baš i nije na strani Dudićevog tima. U posljednjih 13 međusobnih duela Rođeni su slavili samo jedno, a na domaćem terenu ne znaju za pobjedu u četiri posljednja duela sa Zrinjskim.

Trener Veleža kaže kako je gledao i analizirao prvi ovosezonski susret dva tima.

- Gledao sam utakmicu, bila je ravnopravna i mogla je otići na obja strane. Ipak u subotu će Zrinjski istrčati u potpuno drugačijem sastavu jer su na početku sezone, zbog nastupa u Evropi, odmarali većinu igrača. Vjerujem da će sada istrčati s najboljim sastavom - smatra Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.