open-navfaktor-logo
search
Počinioci uhapšeni
Dva pokušaja ubistva u Sarajevu: Mladić ranjen u pucnjavi na Otoci, drugi u Hrasnom izboden nožem
Sarajevska policija uhapsila je tri osobe i rasvijetlila dva događaja koji su kvalifikovani kao pokušaj ubistva, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
06.04.2020. u 14:23
get url
text

Policiji iz Novog Grada sinoć oko 19 sati prijavljeno je da je u ulici Žrtava fašizma u naselju Otoka došlo do pucnjave u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Nezvanično saznajemo da je ranjen Taib H. (19), kojem je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Hitne pomoći, koja ga je prevezla u KCUS, gdje su mu konstatovane teške povrede i zadržan je na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Policija je danas zbog ovog slučaja uhapsila Benjamina Hastora (21) i maloljetnika rođenog 2002. godine, obojica iz Sarajeva, nezvanično je potvrđeno za Faktor.

Drugi pokušaj ubistva dogodio se jučer oko 16.30 sati u stanu u ulici Aleja lipa u naselju Hrasno.

Nožem je izboden 32-godišnji Alen L., a nekoliko sati kasnije policija je pronašla i uhapsila Armina Dinarevića (30), također nam je potvrđeno nezvanično.

Prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo, povrijeđeni je zadobio teške povrede i zadržan je na Klinici za abdominalnu hirurgiju KCUS-a.

Svi uhapšeni su trenutno na krim-obradi u službenim policijskim prostorijama, a policija nastavlja rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju svih okolnosti u oba slučaja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.