Osnovni sud u Bijeljini odredio je pritvor za 12 navijača Fudbalskog kluba Crvena zvezda koji su učestvovali u tuči od čijih posljedica je preminuo Aleksandar Pantić iz Bijeljine, saopćeno je iz bijeljinskog Okružnog tužilaštva.

Bijeljinsko Okružno javno tužilaštvo juče je predložilo Okružnom sudu određivanje pritvora protiv ovih osoba zbog sumnje da su 15. septembra u 00.15 sati u Dvorovima kod Bijeljine došli na unaprijed dogovorenu tuču sa navijačima Fudbalskog kluba Partizan, u kojoj je Pantić zadobio povrede od kojih je preminuo na putu prema Kliničkom centru Srbije.

Navijači Crvene zvezde osumnjičeni su da su ponijeli su motke, letve i držalice i krenuli prema navijačima Partizana i pokojnog Pantića zajedno udarali u glavu i tijelo u namjeri da ga ubiju.

Pritvor je određen za lica Z. M., B. P., I. B., G..M., L. S., S..D., P..A., M..N., M..M., R..D., M. N. i J.O., koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela ubistvo i učestvovanje u tuči, navodi se u saopćenju.
Pritvor je određen zbog bojazni da bi boravak osumnjičenih na slobodi mogao dovesti do ometanja istrage i narušavanja javnog reda i mira.

Tužilaštvo će nastaviti sa sprovođenjem istražnih mjera i radnji i prema drugim licima zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u tuči.