OT Doboj

Dvije osobe optužene zbog tragedije u kojoj je stradala cijela porodica

Objavljeno: 09.10.2019. u 10:07

Tragedija se dogodila 12. marta 2017. godine na pružnom prelazu Rasadnik u selu Grabovica, kada se automobil u kojem se nalazila četvoročlana porodica sudario sa teretnim vozom "Željeznica RS", koji je natovaren sa hiljadu tona željezne rude

FOTO: ARHIV

Saobraćajni inspektor u Odjeljenju za inspekcijske i poslove komunalne policije u Doboju M. O. (54) i mještanin Doboja B. O. (60), optuženi su zbog smrti četvoročlane porodice Đedovac koji su poginuli u stravičnoj nesreći na željezničkoj prugi 2017. godine.

Optužnica tereti inspektora da nije naredio otklanjanje nedostataka na putu Grabovica – Stanovi, odnosno da nije naredio rušenje objekta koji je ometao preglednost na putu.

Taj objekat, kojeg je izgradio optuženi B.O. je onemogućavao vozače da na vrijeme uoče voz na željezničkoj prugi u blizini prelaza.

Dobojliju B. O. optužnica tereti da je ugrozio saobraćaj i da je izgradio objekat bez dozvole u zoni preglednosti puta i željezničke pruge u mjestu Grabovica kod Doboja.

Zbog tih nedostataka se i desila se tragedija 12. marta 2017. godine na pružnom prelazu Rasadnik u selu Grabovica, kada se automobil u kojem se nalazila četvoročlana porodica sudario sa teretnim vozom "Željeznica RS", koji je natovaren sa hiljadu tona željezne rude u dvadesetak vagona saobraćao na relaciji od Omarske do Zenice.

Za volanom pasata bila je Slavica Đedovac (46), dok je na mjestu suvozača sjedio suprug Zlatko (53), koji su kobne noći iz Stanova krenuli u Doboj po kćerke, koje su bile na rođendanskoj zabavi. Supružnici su u sudaru auta i voza na poginuli na mjestu, dok su njihove kćerke Nikolina (18) i Kristina (17) zadobile teške povrede, od kojih je mlađa umrla u dobojskoj bolnici nekoliko sati nakon nesreće.

Starija kćerka Nikolina umrla je dan kasnije u banjalučkoj bolnici. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije