Sutra sahrana

Tijelo Davida Dragičevića ispraćeno iz Banje Luke

Objavljeno: 14.03.2019. u 10:50

David će, prema želji roditelja, sutra biti ponovo sahranjen u gradiću Wiener Neustadt pored Beča

FOTO: AA

Tijelo Davida Dragičevića, 21-godišnjeg Banjalučanina koji je ubijen u martu prošle godine, a koje je ekshumirano prije dva dana sa banajalučkog Novog groblja, danas je ispraćeno iz Banje Luke ka mjestu Wiener Neustad pored Beča, gdje će, po želji roditelja, biti ponovo sahranjen.

Kolona od nekoliko automobila  jutros je nešto poslije 10 sati krenula prema Bosanskoj Gradiški.

Kako je objavljeno u grupi "Pravda za Davida", planirano je bilo da kolona ide prema centru Banje Luke, a zatim da put nastave prema granici, ali organizatori su jutros obaviješteni od policije da ne mogu ići kroz centar grada.

Kolona je krenula Banjalučkim poljem prema granici u Bosanskoj Gradiški gdje će biti održan skup.

Automobil sa sa kovčegom ispraćeno je uz glasne uzvike “Pravda” i pjesmu "Klinac u getu". Na Facebook stranici "Pravde za Davida“ su naveli da "Đakac odlazi iz geta, a da nije dočekao istinu“.

Foto: AA

Banjalučani će noćas organizovanim prevozom krenuti u Austriju kako bi sutra prisustvovali sahrani.

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili je gurnut u nabujalu rijeku.

Od 26. marta roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali su okupljanja sa ciljem otkrivanja istine o ubistvu ovog mladića. Roditelji za ubistvo i saučesništvo u ubistvu optužuju pripadnike MUP-a RS-a te predstavnike brojnih institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane. Od tada, svake večeri u 18 sati građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svjeće.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije