Predsjedništvo BiH

Džaferović i Hagelberg razgovarali o nastavku pružanja razvojne pomoći BiH

Objavljeno: 03.07.2019. u 16:20

Džaferović je upoznao ambasadora o trenutnom stanju u vezi s  formiranjem vlasti i, s tim u vezi, o blokadama uzrokovanim pokušajem zaustavljanja ispunjavanja preuzetih međunarodnih obaveza BiH

Džaferović je zahvalio Hagelbergu na dosadašnjoj pomoći Švedske našoj zemlji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadorom Kraljevine Švedske u BiH Andersom Hagelbergom zahvalivši mu za dosadašnju pomoć Švedske BiH i iskazanu posvećenost razvoju i unapređenju odnosa dviju država.

Na sastanku je razgovarano o nastavku pružanja razvojne pomoći Bosni i Hercegovini, koja će, kao i do sada, biti usmjerena na oblasti vladavine prava, zaštite okoliša, ravnopravnosti spolova i podrške mladima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je upoznao ambasadora o trenutnom stanju u vezi sa formiranjem vlasti i, s tim u vezi, o blokadama uzrokovanim pokušajem zaustavljanja ispunjavanja preuzetih međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije